Selgus kahe selletalvise jäätee meister

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee. Foto on illustreeriv.
Jäätee. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Kuna veeteede amet peatas 16. detsembrist maanteeameti taotlusel ajutiselt laevaliikluse Väinameres, kuulutas regionaalne maanteeamet samaks kuupäevaks välja riigihanke võimalike riiklike jääteede rajamiseks.

Meie Maaga rääkinud Lääne regionaalse maanteeameti Kuressaare esinduse peaspetsialisti Toomas Magusa sõnul tegi Saaremaa elanikel mandrile pääseda aitava Virtsu-Kuivastu jäätee rajamiseks pakkumise vaid AS Saaremaa teed ning lähiajal otsustab amet, kas pakkumine kvalifitseerub.

Saaremaa ja Hiiumaa vahelise jäätee rajamiseks tegid pakkumise Hiiu Teed OÜ ja Saaremaa Teed AS, kuid kuna viimane tegi madalama hinnaga pakkumise, on suulisi läbirääkimisi alustatud nendega.

Ka Hiiumaa ja mandri vahelise jäätee rajamiseks laekus kaks pakkumist – Hiiu Teed OÜ-lt ja Lääne Teed OÜ-lt – kusjuures Vaidla hinnangul käivad läbirääkimised Hiiumaa firmaga.

Vaidla sõnul kinnitab mitu pikka ilmaennustust, et trassi võiks rajada jaanuari keskel ning avada kuu teises pooles, kuid ta märkis, et ilmataadi teed võivad selles olenemata olla ettearvamatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles