Politsei: kõrged lumevallid teevad ülekäigurajad ja ristmikud ohtlikuks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luha tänaval kõndija tõuseb Virmalise tänava nurgal vähemalt 60 cm kõrguse lumevalli otsa.
Luha tänaval kõndija tõuseb Virmalise tänava nurgal vähemalt 60 cm kõrguse lumevalli otsa. Foto: Toomas Huik

Politsei hoiatab ristmike ja ülekäiguradade lähistel kerkinud kõrgete lumevallidega seoses autojuhte ning jalakäijaid ja paneb teehooldemeistritele südamele, et lume kuhjamist sellistesse kohtadesse tuleks vältida.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul teevad lumevallid ristmikud ja ülekäigurajad kõigile liiklejatele ohtlikeks ning politsei tuletab tee omanikele ja hooldemeistritele meelde, et tee äärde ei tohiks kõrgeid lumevalle tekkida, vahendas PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja.

«Teeomaniku kohustus on nõuda ning tee lahtilükkaja ülesanne jälgida, et läbimõtlemata hooldustöö tulemusena liiklejaid ohtu ei seataks,» ütles komissar.

Tähelepanelikkust kerkivate lumevallide läheduses paneb politsei südamele ka kõigile liiklejatele.

«Ristmike ja ülekäiguradade juures peaks lumevall olema madalam kui auto või väike jalakäija, vastasel korral aga ei pruugi autojuht teist liiklejat lihtsalt märgata. Seepärast on äärmiselt oluline, et jalakäijate ja sõidukijuhtide tähelepanu oleks vastastikune. Samuti tekitab rohke lumi probleeme ühissõidukitepeatustes, kus jalakäija võib üle valli või hange ronides sõiduki alla libiseda, ning kui juht seda ei märka, ongi raskete tagajärgedega õnnetus käes,» ütles Tänak.

Politsei varasem kogemus näitab, et lumerohkete teeoludega võib juhtuda õnnetusi, kus jalakäijad astuvad lumevalli varjust autole ette ning saavad sõidukilt löögi. Samuti on minevikust teada juhtumeid, kus inimesed üle lumevalli ronides libisesid sõidukile ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles