Edukas karujaht läheb sakslasele maksma 80 000 krooni

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa jahimees Wilfried Müller poseerimas koos enda lastud karuga.
Saksa jahimees Wilfried Müller poseerimas koos enda lastud karuga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnumaal esmaspäeva varahommikul suure karu lasknud saksa ehitusinsenerist jahiturist Wielfrid Müller jätab Eestimaale nii karu laskmise kui loomast tehtud topise eest ligemale 80 000 krooni.

«Nüüd on isakaru üle kaalutud, ott oli 193-kilone. Sellise kaaluga karu eest maksab Müller 2500 eurot ehk 37 500 krooni. Liha jääb jahimajandile ja turuhind on 200 krooni kilo,» rääkis RMK Kilingi-Nõmme jahimajandi juhataja Peep Saar Pärnu Postimehele.

Et Brandenburgis elav jahiturist Müller on juba koju sõitnud, vahendab karust topise tegemist Saar. Hr Mülleri jahituppa mineva topise teeb Eesti tunnustatumaid ja hinnatumaid taksidermiste Ott Koppa Jõgevalt.


«Koppa töödel on väga suur järjekord ja Müller peab ootama aasta või koguni poolteist, enne kui topise Saksamaale viia saab,» selgitas Saar ja lisas, et selle valmistamine läheb maksma ligikaudu 42 000 krooni.


Karu lasknud sakslane istus Karumulla kõrgistmel kella kuuest õhtul kella veerand neljani hommikul. Kui karu oli söödakohast 50 meetrit eemal, tegi Müller täpse lasu otse abaluusse.


Nii Müller kui tema kaaslane, automüüja Dieter Longerich, kes tabas põdrapulli, peavad Kilingi-Nõmme jahimajandit ja siinset vastuvõttu jahiturismis üheks parimaks maailmas. Sellest johtuvalt on nad siin juba kaheksa korda jahil käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles