Ilm muutub ebatavaliselt külmaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm teeb igast oksaraost kunstiteose.
Külm teeb igast oksaraost kunstiteose. Foto: Elmo Riig

Alanud nädalal püsib külm talveilm, seda eriti nädala teisel poolel, mil sisemaal langeb ööpäeva keskmine õhutemperatuur -15 kraadist madalamale, see on kuni 10 kraadi madalam selle aja normist.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi andmetel tuleb lund vähe juurde, kuid aeg-ajalt tugevnev peamiselt idakaare tuul põhjustab lagedail väljadel pinnatuisku.

Teisipäeval läheneb Aasovi mere lähedalt madalrõhuala ja öösel sajab peamiselt Lõuna-Eestis vähest lund, päeval on sajuala laiem ja esineb pinnatuisku. Puhub võrdlemisi tugev kirdetuul ja öösel on külma -4 kuni -10 kraadi, selgimiste korral -13 ning päeval -2 kuni -8 kraadi.

Kolmapäeval madalrõhuala nõrgeneb ja saju võimalus kahaneb päeval. Kirdetuul nõrgeneb hommikuks ja külma on -4 kuni -11, Kagu-Eestis öösel kuni -14 kraadi.

Neljapäevaks on Grööni merelt Norra merele saabunud äge tsüklon. Sellel tekib osatsüklon Skandinaavias, mis liigub lõuna poole. Võimalik, et tihe lumesadu Eesti piiridesse ei ulatu, kuid on oodata nõrka sadu ning pinnatuisku.

Tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -15 kraadi, päeval -7 kuni -13 ja saartel -1 kuni -3 kraadi.

Reedel tugevneb Arktikas kõrgrõhuvöönd Gröönimaast Novaja Zemljani ja see sunnib tsükloneid Norra merelt taganema lõuna poole. Võimas kõrgrõhuala vallutab suurema osa ka Venemaa Euroopa osast.

Sademete tõenäosus väheneb ning tuul pöördub kagust itta ja nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb -10 kuni -15, idapiiri lähedal -17 kuni -20 kraadini.

Laupäeval võib tekkida uus kõrgrõhukese Põhja-Skandinaavia ja Koola poolsaare kohal. Sademete tõenäosus on väike. Puhub idatuul ja külma on -15 kuni -20, Kirde- ja Kagu-Eestis isegi kuni -23 kraadi.

Pühapäeval-esmaspäeval mõjutab ilma valdavalt kõrgrõhuala . Õhutemperatuur on sisemaal -20 kuni -25 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles