Pomerants: riik ei jätnud 600 inimest ilma hooleks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Siseminister Marko Pomerants ei nõustunud hinnanguga, nagu jätnuks Eesti riik Padaorus lumevangi jäänud 600 inimest ilm hooleks.

«Eesti riik on terve tänase päeva tegelenud selle 600 inimesega ja saanud suure osa nende probleemidest lahendatud,» kinnitas minister «Aktuaalsele kaamerale».

«Viru-Nigulas on veel suurusjärgus 40 inimest ja autosid on Padaorus umbes 30. Päästjad, vabatahtlikud, kaitseliitlased, erafirmad, kaitseväelased ja paljud teised on täna abistanud Virumaal ja mujal Eestis lumekoristus- ja päästetöödel,» sõnas Pomerants.

«Lund on lihtsalt väga palju, meie ressurss on pandud suurematele teedele, olulisematesse kohtadesse,» selgitas minister.

«Inimesed on ka teedel, seega kodus olevad inimesed, kellel on süüa ja soe, nemad on väga heas olukorras,» leidis Pomerants.

«Kõik, mis on arvesse võtta, on arvesse võetud. Asi läheb kogu aeg paremaks, ka väga väikesed omavalitsused on suutelised asja ajama,» hindas siseminister.

«Kui vähegi kannatab, olge kodus. Kui annab lähedastele helistada, pigem helistage. Loodust nautima ei soovita minna, ummikud võivad tekkida ootamatult, kui järsku suur veoauto on teel risti ja autodest tekivad järjekorrad,» hoiatas Marko Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles