Tuhat meest rügab Eesti teedel lund koristada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus Tallinna tänavatel.
Lumekoristus Tallinna tänavatel. Foto: Toomas Huik

Praegu on Eestimaa teedel ja tänavatel lumetõrjega hõivatud üle tuhande töötaja, transpordi ametiühingu hinnangul on teehooldajad töötamas oma võimete piiril.

Eriti hull on olukord Põhja-Eestis, teatas ametiühingu infosekretär Jaan-Hendrik Toomel.

Teetöötajate esindaja Neeme Nisu ütles, et tehnikat vähemalt Lõuna-Eestis hetkel jätkub, kuid puudus on puhanud meestest saharoolis.

«Mehed teevad ööd läbi ülipikki vahetusi, kuid kraavi sõitmise vältimiseks peavad nad vahepeal ka puhkama,» selgitas teemeeste esindaja. «Meestepõud lööb välja just sellistel kriisihetkedel, reservi eriti kusagilt võtta ei ole.»

Neeme Nisu sõnul hakkab Tartumaal teedele suurem ring peale saama, sest hommikust alates on tuisk ja lumesadu väiksemad. Samas soovis ta jõudu ja vastupidavust oma Põhja-Eesti kolleegidele, kes on lumega veelgi rohkem kimpus. Lõuna-Eesti sahkade saatmisest Põhja-Eestisse hetkel veel juttu tehtud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles