Kostivere ja Raasiku vahel jäid inimesed lumevangi

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Monikaga kaasa tulnud tugev lumesadu on teed paiguti läbimatuks muutnud, mistõttu ei soovita päästjad nina toast välja pista.
Torm Monikaga kaasa tulnud tugev lumesadu on teed paiguti läbimatuks muutnud, mistõttu ei soovita päästjad nina toast välja pista. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhja-Eesti päästekeskuse teatel jäid Harjumaal Kostivere ja Raasiku vahelisel teelõigul inimesed sõidukitega lumme kinni jäänud ning päästjad evakueerisid sealt 18 inimest.

Evakueerimiseks kasutati praegustesse ilmastikuoludesse sobivat Kehra komando Bandvagen-tüüpi roomiksõidukit. Viis lumevangist päästetud inimest paigutati ööseks Raasiku lasteaeda.

Ühtlasi otsustas päästekeskus koostöös Põhja regionaalse maanteeametiga sulgeda Kostivere-Raasiku vahelise teelõigu liikluseks, kuna tee on raskete ilmastikuolude tõttu sõidukitele läbimatu. Teelõik on suletud ka reedel.

Põhja-Eesti Päästekeskus kutsub inimesi jääma kodudesse, kui vähegi on võimalik vältida väljasõitu.

Ekstreemsetest ilmastikuoludest on muutunud läbimatuks paljud kõrvalteed Harjumaal Tallinnast ida suunal Peterburi maantee lähipiirkonnas. Enim väljakutseid lumme kinni jäänud autodest on Jõelähtme ja Raasiku vallast.

Kui esineb oht inimeste elule ja tervisele, tuleb helistada hädaabinumbril 112. Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonil 1343.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles