Päästeamet: hommikul tuleb liikluses väga palju aega varuda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu
Lumesadu Foto: Toomas Huik / Postimees

Päästeamet hoiatab, et reede hommikul tuleb liikluses varuda väga palju aega ja kannatlikkust.

«Hommikul tuleb kindlasti väga palju aega ja kannatlikkust varuda,» rõhutas päästeameti pressiesindaja Reimo Raja «Aktuaalsele kaamerale».

«Teeolud paremaks kindlasti ei lähe ja lumesadu ei vaibu nii pea,» hoiatas Raja.

«Täna õhtul välja sõitma minna või isegi jalutama minna kindlasti ei soovita. Või kui sõit on möödapääsmatu, siis tuleks varustada end lumelabida, täis kütusepaagi ja täislaetud mobiiltelefoniga,» rääkis Raja.

«Tormiga seotud väljakutseid on olnud 40 ringis, peamiselt on tegu olnud nn. tugeva tuule väljakutsetega: teelt on tulnud eemaldada liiklust takistavaid suuremaid puid, puid on kukkund ka elektriliinidesse,» selgitas pressiesindaja.

«On olnud olukordi, kus ema kahe lapsega on jäänud lumevangi – autos mittekäidaval maanteel. Lumevangi jäänud liikleja proovigu esmalt mõne sõbra või puksiiri abiga välja pääseda, kohe ei maksa hädaabi telefonile helistada,» rõhutas Raja.

«Kui muidugi inimese tervis on ohus, siis tuleks kohe päästja appi kutsuda, Näiteks oli üks südamehaige inimene autoga lumes kinni – tema aitasid päästjad välja,» sõnas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles