Täna õhtul tuul taas tugevneb, homme tuleb vihma ja kuni kuus kraadi sooja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine Pärnu.
Tormine Pärnu. Foto: Ardi Truija

Riiklik ilmateenistus andis teada, et lauge kõrgrõhuhari, mis eilse tormiöö järel veidi rahulikuma päeva tõi, on Eesti kohalt lahkumas ning uus torm kogub hoogu.

Täna õhtul läheneb Norra rannikule äge madalrõhkkond, mille serv üle Läänemere laieneb ning edelatuul on merel juba tugevnemas. Tugevaimat tuult on oodata Eesti rannikule südaöö paiku, kui madalrõhulohuga saabuv vihma- ja lörtsisadu saartelt mandrile levib.

Tuulepuhangud tõusevad sisemaal 15-18, rannikul 20-25 m/s. Pärast keskööd taandub sadu Ida-Eestisse ja tuul annab järk-järgult järele. Õhutemperatuur ei jõua miinuspoolele langeda. Seda soodustavad nii tugev tuul kui pealevoolav soojem õhumass.

Öine õhutemperatuur jääb vahemikku +1 kuni +5 kraadi.

Ilmateenistus andis täna pärastlõunal kogu Eesti kohta esimese astme hoiatuse. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ning soovitatav on jälgida edasist ilmaprognoosi.

Ilmateenistuse kaart kella 17.28 seisuga. Kollane värv tähendab esimest hoiatust.
Ilmateenistuse kaart kella 17.28 seisuga. Kollane värv tähendab esimest hoiatust. Foto: ilmateenistus

Õhtul jõuab Lääne-Eestisse ka vihma- ja lörtsisadu, mis levib edasi itta. Õhutemperatuur on 1–4 soojakraadi.

  • Jälgi ilmateenistuse hoiatusi siit.

Eile õhtul puhus tuul paiguti kuni 30 m/s, kuid suurt kahju päästeameti teatel tormituul Eestis ei teinud.

Teedel võib olla oksi ja murdunud puid

Maanteeinfokeskuse teatel on sõidetavus põhi- ja suurematel tugimaanteedel hea, kuid kõrvalmaanteed on kohati libedad. Tugevate tuuleiilide tõttu võib olla mitmel pool teedele kukkunud puid või oksi.

Ettevaatust liikluses! Sõidukijuhid peavad talvistes teeoludes liiklemisel meeles pidama, et libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses ja raudteeülesõitudel.

Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

Homme sajab peamiselt vihma

Homme tormituult tulla ei tohiks. Päeval läheb aga sajuseks.

Hommikul pilvkate tiheneb ning lõuna paiku saabub merelt sajuala, mis liigub edelast kirde suunas. Sajab peamiselt vihma ning tihedam on sadu Eesti lõuna- ja idaosas.

Puhub edelatuul 7–12 m/s, puhanguti 16 m/s, rannikul 10–15 m/s, puhanguti kuni 20 m/s.

Õhutemperatuur on 2–6 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles