India ägab tulvades

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India põhjaosa viimase kolme päeva jooksul materdanud paduvihmad ja lumesajud põhjustasid mäekülgedel maalihkeid ja majade kokkuvarisemisi.

 

Päästjad peavad varustuse puudumise tõttu kaevama ohvreid muda alt välja paljaste kätega, vahendas Reuters.

Himachal Pradeshi osariigi pealinnas Shimlas hävis mudalaviinis osa kuulsast tiibeti turust ning võimude teatel on seal hukkunud üle tosina inimese.

Kohalikud kauplejad kurdavad aga ainsa elatusallika kadumise pärast, sest laviini alla jäi paarkümmend äri.

Mussoonvihmad on põhjustanud üleujutusi ka mitmel pool mujal. Orissa osariigis evakueeriti paarsada tuhat elanikku, kui võimud olid sohke vee tõttu sunnitud avama lüüsid Mahanadi jõe tammil.

Himaalaja mägedest alguse saavad jõed tõusid üle kallaste Nepalis, kus on uppunud või maalihetes kadunud kümned inimesed.

Tammist läbi murdnud suur Kosi jõgi põhjustab aga kannatusi miljonitele indialastele allavoolu jäävas Bihari osariigis, mida tänavu tabasid viimase poole sajandi rängimad tulvad, ehkki nüüd seal veetase juba alaneb.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles