Jääteede rajamiseks suletakse varsti laevaliiklus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee.
Jäätee. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Ööl vastu teisipäeva külmus Suur väin 70 protsendi ulatuses kinni ja kohati on jää paksus juba 7–8 sentimeetrit, seetõttu võib maanteeamet tänavu teha veeteede ametile taotluse laevatee sulgemiseks Väinameres senisest tunduvalt varem.

«Maanteeamet teeb lähematel päevadel taotluse veeteede ametile ettepanekuga sulgeda laevaliiklus võimalikel rajatavatel jääteede aladel alates püsijääkatte tekkimisest,» ütles maanteeameti teehoiuosakonna juhataja Rain Hallimäe Meie Maale.

Parvlaeva Regula kapten Ain Pulk ütles, et tuul veel liigutab jääd ja lahvandusi on ka, aga üheainsa ööpäevaga on külm palju jääd teinud. «Kui siia soojemat õhku ei tule, on kõik võimalused selleks, et tänavu talvel tuleb ka Suurde väina jäätee,» oletas Pulk.

Eelmisel talvel avas maanteeamet neli jääteed – Haapsalu-Noarootsi, Rohuküla-Vormsi, mandri ja Hiiumaa ning Hiiumaa ja Saaremaa vahel, laevaliiklus suleti selleks jõululaupäeval ja avati taas naistepäeval.

Hallimäe täpsustas Postimees.ee'le, et jääteede rajamiseni võib minna veel väga kaua ja need võivad saabuval talvel üldse rajamata jäädagi. «Oleme täielikult sõltuvuses ilmataadi suvast, kõik sõltub püsijääkatte tekkimise ajast,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles