Homme sajab kerget lund, teisipäevaks lubatakse vihma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu ja lumekoristus Pärnus.
Lumesadu ja lumekoristus Pärnus. Foto: Ardi Truija

Kõrgrõhkkonna kese on homme kaugel Rumeenias, põhja poole suunatud külma õhuga kõrgrõhuhari aga hõlmab Baltimaid. Pikkamööda nihkub kõrgrõhuhari Eesti kohalt ida suunas ja laguneb. Homseks saabub lääne poolt madalrõhulohk ühes pehmema ja niiskema õhumassiga. Lääne-Eesti saartel läheb ilm sulale.

Homme on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab kerget lund. Puhub lõunakaare tuul 5–11 m/s, õhtul saartel ja looderannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis –2 kuni –8 kraadi, Kesk- ja Ida-Eestis –10 kuni –15 kraadi.

Kolme päeva ilmaennustus näitab, et külm asendub tasapisi plusskraadidega ning järgmisel teisipäeval võib Tallinnas, Pärnus ja Kuressaares suisa vihma sadada.

Sulailma saabumist kinnitavad ka välismaised ilmaportaalid. Kui veel eile pakuti, et 27. jaanuaril jääb ilm 15 miinuskraadi ja 2 plusskraadi vahele, siis tänaseks on 1-2 plusskraadi juures jõutud konsensuseni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles