Saaremaa lillepoe müüja avastas haruldase liblika

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saare Selveri lillepoes lendab ringi haruldane lõunamaine liblikas, kes toitub kaupluses müüdavate õite nektarist.

Lillekaupluses müüjana töötav Katre Kundrats avastas haruldase külalise esmaspäeval, kui liblikas lendas õitseva hüatsindi ümber, kirjutab Saarte Hääl.

«Ta ei ole siin pidevalt kohal, aga käib aeg-ajalt nektarit söömas,» ütles Kundrats. «Pärast lendab otse üles, kusagile lae alla.»

Liblikat filminud ja pildistanud kuressaarlane Piret Mägi tõdes, et talle meeldis liblikas väga. «Tõeliselt imeline elamus ühes külmas talvises päevas,» leidis ta. «Kõik kotid ja pambud said põrandale visatud ja ise roomasime liblikal põlvili järel, et teda pildistada ja filmida.»

Leidus neid, kes pidasid õite ümber lendavat tiivulist esialgu koolibriks. «Ta on umbes maamesilase suurune ja kui talle käe lähedale panin, oli tiibade tuul hästi tugev,» kirjeldas Kundrats.

Eesti üks tuntumaid liblikauurijaid Teet Ruben kinnitas, et pildi järgi otsustades on tegemist Eestis haruldase päevasuruga. Ka tema arvas, et liblikas on sattunud kauplusse ilmselt koos lilledega.

«See, et selline liblikas avastatakse niimoodi talvel lillepoest, on väga haruldane ja põnev juhus,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles