Tallinnas võis äikest näha

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinnas võis eile hilisõhtul taevas näha välgusähvatusi, mis ei olegi sünoptiku sõnul niivõrd ebatavaline, kuna meri on jäävaba ja külma õhku tuleb aina peale.

Postimehega võttis ühendust lugeja, kelle sõnul liikusid eile õhtul põhjaranniku suunas suured pilved, mis kandsid kaasas tihedat lumesadu. «Mõned minutid enne keskööd märkasid mitmed Mustamäe ja Õismäe elanikud Tallinnas tugeva lumesaju ajal suurt sähvatus taevas, millele kaasnes vali mürin. Suure tõenäosusega oli tegemist äikesega,» kirjutas ta.

Riigi Ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul ei märganud nende vaatleja ametlikult välgusähvatusi. Sünoptik selgitas, et talviti ongi äikesepilved tihtipeale madalamal ning seetõttu ei registreerinud ka detektor eilset äikest.

Tema sõnul ei ole talvises äikeses iseenesest midagi imestamisväärset, eriti, kui Soome laht on jäävaba ning põhja poolt tuleb külma õhku peale. Lisaks mängis eilse äikese puhul rolli ka Soome lahe idaosas tekkinud madalrõhkkonna kese.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada, kas nägid või kuulsid ka ise eilset äikest. Kui juhtusid äikese ka pildile saama, jaga seda meiega aadressil online@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles