Tuisk ei rauge ka homme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk ja lumi Tallinna kesklinnas
Tuisk ja lumi Tallinna kesklinnas Foto: Peeter Langovits

Tuisk ja lumesadu jätkuvad nii täna kui homme, üle Eesti hakkab ilm ka pisut jahedamaks minema.

«Täna kindlasti tuiskab veel, nii pinnatuisuna seda lund, mis maas on, aga uut lund tuleb juurde ka,» ütles EMHI sünoptik Taimi Paljak. Tema hinnangul võib täna päeva jooksul juurde sadada veel 2-6 sentimeetrit lund.

Ka homseks jagub veel tuisku ning tuul on tugevam Eesti põhjapoolses osas. Juurde enam palju ei tohiks sadada, Paljaku sõnul piirdub juurdesadu 2-4 sentimeetriga.

Praegu on lund maha sadanud enam Eesti põhjapoolses osas kuni Tartu-Viljandi jooneni, kus on vähemalt 7-9, mõnel pool ka üle 10 sentimeetri lund. Kuna Lõuna-Eestis sadas eile veel vihma, on seal lumekiht õhem.

Kuigi praegu veel väga külm ei ole, hakkab temperatuur kõikjal langema.

«Tegelikult on temperatuur igal pool praeguseks jahedamaks muutunud, igal pool on juba kerge miinus, vaid Valga ja Võrumaa on veel plussis, aga eeloleva ööga läheb märksa külmemaks,» rääkis Paljak. Ka Lõuna-Eestis peaks täna õhtuks kõikjal miinuskraadid tulema.

Ehkki esialgu ennustas ilmajaam kolmapäevaks isegi -12 kraadi, siis tegelikkuses on külma tulek edasi nihkunud tänu sellele, et lõuna poolt jõudis soe meieni kerkida. «Kuna ilm on pilves, siis õhutemperatuur nii järsku ei langenud ja piirdub praegu -1 kuni -6 kraadiga.»

Teeolud jäävad keeruliseks mitmeks päevaks. «Kus lumi maas, seal paiskab tugevam tuul seda ringi. Eesti lõunaosas sadas eile veel vihma, nii et kui teed märjad, siis hakkavad need jäätuma,» sõnas Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles