Lumekaart: kus oli hommikul kõige rohkem lund?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekaart
Lumekaart Foto: Riigi Ilmateenistus

Ilmateenistuse lumekaardi andmed näitavad, et kõige paksem lumevaip oli täna hommikul Lääne-Virumaal Tudu alevikus, kus kattis maad 22 sentimeetrit lund.

Lumerikkamad paigad olid hommikuse seisuga veel Uue-Lõve Saaremaal ja  Massumõisa Viljandimaal, kus mõõdeti lumepaksuseks vastavalt 21 ja 20 sentimeetrit.

Kõige õhem lumevaip kattis hommikul maad Peipsi ääres Tiirikojas ja Vilsandil, kus lume paksus oli vastavalt viis ja kuus sentimeetrit.

Tänagi jätkub lumesadu ja tuiskab, tihedam on sadu pärastlõunal ja õhtul. Lisanduva lume orienteeruv kogus on 12 tunni jooksul neli sentimeetrit, Eesti idapoolses osas aga viis kuni kaheksa sentimeetrit.

Õhutemperatuur püsib suurema osa ajast -10 kraadi ümbruses, kuid tugeva tuule tõttu tundub ilm märksa külmem. Ida- ja kirdetuule tugevuseks on 5-12 ja põhjarannikul 18 m/s, õhtul aga kuni 21 m/s.

Homme tuleb tsüklon Peterburi taha ja selle lääneservas sajab Eestis hooti lund ja tuiskab. Põhjakaare tuul on tugevam Eesti põhja- ja lääneosas, eelkõige aga põhjarannikul, kus puhanguid on öösel üle 20 m/s. Päeva peale annab tuul veidi järele.

Pilvise ilmaga langeb õhutemperatuur öösel veidi alla -10 kraadi. Päeval tõuseb temperatuur vaid paar kraadi kõrgemale, sest algab külma arktilise õhu sissetung.

Lumesadu ja tuisk muudavad teeolud täna ja homme märksa halvemaks. Keerulisemad on liiklustingimused tõenäoliselt Eesti ida- ja põhjaosas, kus lume paksus võib prognoosi kohaselt suureneda vähemalt 10-15 sentimeetrit ning tugevama tuule tõttu on ka tuisuvaale enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles