Käre pakane asendub uuel nädalal tuisuga

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Riigi ilmateenistuse andmetel hakkab käre pakane tasapisi taanduma, uus nädal toob aga tuule ja tuisu. 

«Õhutemperatuur annab tasapisi järele, eeloleval ööl on veel kohati 25 miinuskraadi, sellest järgneval ööl ka veel kohati - 22, sealt edasi on juba õhutemperatuurid kõrgemad. Jääb küll miinusesse ja on küll talveilm, aga krõbedat pakast enam pole,» kinnitas ilmateenistuse valvesünoptik, et järgmisel nädalal kannatab juba kauem väljas olla. 

Küll aga läheb ilm tuulisemaks. «Kui ta on tuulisem, siis võib ka tegelikult see kümme külmakraadi näpistada,» lisas valvesünoptik. 

Pühapäeval laieneb Põhjamerelt madalrõhkkonna serv Läänemerele, suureneb vastasseis Venemaa kohal asuva kõrgrõhkkonnaga ning ida- ja kagutuule puhanguid on 12, päeval saartel 14 m/s. Laialdaselt on pinnatuisku ja kohati võib ka kerget lund sadada. Õhutemperatuur on öösel saartel kuni -15, mandril -17 kuni -22, kohati -25, päeval saartel -5 kuni -8, mandril -12 kuni-16 kraadi, Kirde-Eestis võib veel paar-kolm kraadi madalamale jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles