Tänane öö püstitas taas külmarekordi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakase käes aurav jõgi.
Pakase käes aurav jõgi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna murti taas selle talve külmarekord, kui Tartumaal Tõravere ilmajaamas mõõdeti vastu hommikut -30 kraadi.

Ehkki eile mõõdeti Tarvastus isegi -30,4 kraadi, ei lähe see ametliku rekordina kirja, sest on mõõdetud hüdromeetriajaamas, selgitas ilmateenistuse vaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla.

Kui varasematel öödel on pakane rohkem näpistanud Põhja- ja Kirde-Eestis, siis täna oli krõbe külm juba üle Eesti.

-29,1 kraadi mõõdeti Jõgeval, samuti Jõgevamaal Tooma mõõtmispunktis oli miinimumtemperatuur -28,7 kraadi. Väike-Maarjas ja Võrus oli varahommikul -28 kraadi, sama palju ka Valgas ja Viljandis, loetles Loodla.

Pakast jagus ka seni pehmema külmaga pääsenud Pärnusse, kus täna oli -25,1 kraadi, Lääne-Nigulas -24,4 kraadi, Haapsalus 21,1 ja Vilsandil -16,3 kraadi.

Kõige soojem oli täna Ruhnus, vaid -11,8 kraadi.

«Tavaliselt langevad temperatuurid miinimumi kella 5 ja 9-10 vahel, kuni päikesetõusuni. Täna oli väga selge öö, nii et enamik miinimume on mõõdetud kella 7 ja 9 vahel,» lausus Loodla.

Külmad ilmad jätkuvad ka järgmisel nädalal, vaid pühapäeval tuleb väike hingetõmbepaus, kui saartel võib isegi kergelt sulaks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles