Neljapäeval võib tulla 17 kraadi külma, hooti sajab lund

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vares tuisu käes.
Vares tuisu käes. Foto: Margus Ansu

Ilmateenistuse prognoos lubab nädala lõpupoole kuni 17 miinuskraadi, hooti võib sadada lund.

Homne, teisipäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail võrdlemisi pilvise taevaga. Vahetevahel sajab kerget lund. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja looderannikul -6 kuni -11, sisealadel -14 kuni -17, Ida-Eestis võib paar kraadi madalamale langeda, päeval -6 kuni -11, kohati kuni -14 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb külma kõrgrõhkkonna mõju. Kohati sajab kerget lund. Tuul puhub idakaarest. Õhutemperatuur on öösel -15 kuni -20, kui taevas selgineb, siis langeb alla -20 kraadi, päeval on -10 kuni -15 kraadi.

Neljapäeval on kõrgrõhkkond jätkuvalt mõjusam. Taevas saab selgemaks, kuid kohatiste lumehoogude võimalus püsib. Tuul on võrdlemisi nõrk ja ikka idakaarest. Õhutemperatuur on öösel -15 kuni -20, selgema taeva all kuni -25 kraadi, päeval on -10 kuni -15, kohati kuni -17 kraadi.

Reedel jõuab Läänemere lõunavete kohale madalrõhkkond ja laieneb üle Balti riikide. Eestini selle pilvemass ei jõua. Kohati võib aga lumehooge tulla ja seda eelkõige meretuulega rannikul. Tuul puhub idakaarest ja päeva peale tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -15 kuni -20, selgema taeva all langeb -25 kraadi ümbrusse, päeval on -12 kuni -17 kraadi.

Laupäev tuleb põhja pool oleva kõrgrõhkkonna ja lõuna poolt mööduva madalrõhkkonna piirimail võrdlemisi pilvise taevaga. Sajab kerget lund. Puhub ida- ja kirdetuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -13 kuni -18, kui veel kohati selgemat taevast on, siis langeb alla -20 kraadi, päeval on -9 kuni -14 kraadi.

Pühapäeval võib kõrgrõhkkond mõjusamaks saada ja taeva taas selgemaks muuta. Tuul on öösel võrdlemisi nõrk ja idakaarest, päeval tugevneb kagutuul. Õhutemperatuur on öösel -13 kuni -18, selgema taeva all langeb alla -20, päeval on -9 kuni -14 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles