Uus aasta algab 15-kraadise pakasega

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käre pakane
Käre pakane Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse andmetel läheb ilm sellel nädalal märgatavalt külmemaks ning uue aasta alguses langeb õhutemperatuur alla 15 miinuskraadi.

Teisipäevaks kõrgrõhkkond tugevneb. Ilm on sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on sisemaal -2 kuni -7 kraadi, kui taevas kohati selgemaks tõmbub ja siis võib kolm-neli kraadi madalamale langeda. Päeval on õhutemperatuur -1 kuni -5 kraadi, meretuulega rannikul jääb temperatuur ööpäevaringselt 0 kuni -2 kraadi piiresse.

Kolmapäeval ja neljapäeval on kõrgrõhkkond Eesti vahetus läheduses. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Tuul on nõrk, vaid neljapäeva päeval muutub saartel kagu- ja lõunatuul tuntavamaks. Õhutemperatuur öösel -6 kuni -11 kraadi, kohati võib külm paar-kolm kraadi krõbedam olla. Päeval on külma -2 kuni -6 kraadi, meretuulega rannikul 0 kuni -2 kraadi.

Reedel, uue aasta esimesel päeval, püsib Eesti kohal kõrgrõhkkonna serv ja ilm on sajuta. Kuid Skandinaavia kohale laieneva madalrõhkkonna survel on kagutuul veidi tugevam. Õhutemperatuur on uusaasta ööl -6 kuni -11, päeval -3 kuni -7 kraadi.

Laupäeval muutub kõrgrõhkkond Venemaa põhjaalade kohal võimsamaks ja selle serva mööda kandub idakaarest külma arktilist õhku Eestisse ning külm muutub krõbedamaks. Õhutemperatuur on öösel -7 kuni -12, kohati võib temperatuur -15 kraadini langeda. Päeval on külma -5 kuni -10 kraadi. Ilm on sajuta ning mõõduka ida- ja kagutuulega.

Pühapäeval ja esmaspäeval püsib külma kõrgrõhkkonna serv Eesti kohal. Ilm on sajuta. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Öine õhutemperatuur sõltub väga suurel määral pilvkattest. Pilvisema taeva korral jääb temperatuurifoon öösel -7 kuni -12 kraadi piiresse, selgema ööga langeb temperatuur alla -15 kraadi. Päeval on külma -6 kuni -11 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles