Ilmateenistus: enne jõulu tuleb uus soojahoog

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuusk.
Jõulukuusk. Foto: Kaupo Kikkas

Järgmise nädala algus tuleb küll miinuskraadide ja isegi lumega, kuid enne jõulu keerab see veel uuesti soojaks, prognoosib ilmateenistus.

«Päris jõuluilma on veel natuke vara prognoosida, sest see jõuab kindlasti muutuda,» ütles ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak Postimehele.

Kuigi järgmise nädala algupoolel ja keskpaigas valitsevad miinuskraadid ja võib sadada lund, on tõenäoliselt reedest uuesti edelatuult ja soojemat ilma oodata. «Sademeid tuleb nii lörtsi kui vihmana, õhutemperatuur tõuseb kindlalt plussi. Reede päevaks on oodata 5-6 plusskraadi pea igal pool,» sõnas sünoptik.

Reedel,  18. detsembril ja ka laupäeval on veel soe. «Tänase ilmapildi järgi on sooja ka 22. detsembrini. Mis siis edasi saab, noo... Tänane variant on pigem soojapoolne,» nentis Paljak.

«Aga sinna on veel liiga palju aega, et kindlalt väita, et jõulud ongi sellise niru ilmaga – tuulise ja vihmasega.  Järgmise nädala lõpus küll läheb soojaks, aga millal uuesti külmaks pöörab, selle jätaks ma praegu lahtiseks ja vaataks järgmisel nädalal,» ütles Paljak.

«Kui jälle läheb hästi tuuliseks, siis ka kõik ilmaprotsessid muutuvad nii kiiresti, et jõuluilmast on mõttetu praegu rääkida. Suure tõenäosusega tuleb meile veel enne seda läänepoolne soe, seda prognoosivad üsna üksmeelselt kõik ilmamudelid,» kinnitas ta ainult. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles