Järgmine nädal saabub krõbeda külmaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõbe külm
Krõbe külm Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmajaama andmeil saabub järgmisel nädalal Eestisse esimene korralik talvekülm, esialgu paraku pehmet valget lumevaipa sellega aga ei kaasne.

«Järgmisest nädalast on täiesti talv meile tulemas – see on laial rindel külma õhumassi pealetung põhjast,» ütles EMHI ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain Postimees.ee’le.

Praegu kolmapäevani tehtud nädalaprognoosis ulatuvad tugevamad külmakraadid -12ni, aga nädala teisel poolel võib Merilaini hinnangul temperatuur madalamalegi langeda. «Kui mingit ootamatut muudatust ei toimu, kuid praegu tundub see kindel protsess ja mudelid on arvutanud -15 kraadini,» lisas ta.

Lumesadu esialgu prognoos ette ei näe. «Sadude kohta on raske midagi öelda, sest pigem tuleb põhja- ja kirdetuulega selline külm kuiv arktiline õhumass.»

EMHI nädalaprognoosi järgi haarab miinustemperatuur (0…-3 kraadi) koos kerge lumesajuga kogu Mandri-Eesti juba pühapäeval, ainult saartel sajab peamiselt lörtsi ja õhutemperatuur on nullilähedane.

Esmaspäevast alates külm kõrgrõhuala Skandinaavial tugevneb, siis saju tõenäosus kahaneb ja temperatuur langeb. Tuul nõrgeneb, külma on juba 3-9 kraadi, päeval on õhutemperatuur rannikul kohati nullilähedane.

Teisipäeval on samuti saju tõenäosus väike, aga õhtul võib kirdetuul taas tugevneda ning öösel ja hommikul on võimalik juba -12 kraadi.

Kolmapäeval liigub küll Kes-Euroopast Venemaa poole aktiivne tsüklon, kuid selle lumesajud tõenäoliselt Eestini ei küündi, lumepilved võivad tekkida vaid mere kohal ja liikuda rannikule.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles