Homme hommikul on lumesadu oodata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu ja tuisk
Lumesadu ja tuisk Foto: Mihkel Maripuu

Ilmaprognoosi andmetel langeb õhutemperatuur täna õhtust alates alla 0 kraadi ja homme hommikuse tipptunni ajal on oodata lumesadu.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi ilmaprognooside osakonna juht Merike Merilain sõnas Postimees.ee'le, et sadu jõuab juba täna õhtul Eesti lõunapiirile, sest praegu on esimesed pilved Lätis.

«Õhtul algab sadu Lõuna-Eestis ja hommikuks on see jõudnud ka Tallinna,» kinnitas ta. Tema sõnul näitavad ilmamudelid, et kõige intensiivsem sadu võibki tulla Põhja-Eestis ja just hommikuse tipptunni ajal.

«Homme hommikul võib sadusid olla isegi kuni 15 millimeetrit ja kui kõik lumena tuleb, on see päris tõsine asi,» sõnas Merilain. See tähendab eelkõige kehva nähtavust ja esialgu ka ladestuvat lund. «Päeva edenedes läheb sadu üle rohkem lörtsiks,» lisas ta.

Täna öösel võib külma olla 1-2 kraadi, hommikul püsib õhutemperatuur 0 ringis ja päeval tuleb lõuna poolt juba soojem õhk peale. «Lõuna-Eestis läheb päeva jooksul lörts vihmaks üle,» märkis sünoptik.

Tallinn valmis

Tallinna kommunaalameti lepingupartnerite tänavapuhastustehnika on homseks lume- ja libedusetõrjeks valmis, teatas Raepress. «Kiire väljasõiduvalmidusega on 43 sahk-puisturit ja 27 sahk-traktorit,» lausus kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

«Sõidukijuhid ja jalakäijad peaksid arvestama hommikuse võimaliku libedusega, olema tähelepanelikud ja varuma aega sihtpunkti jõudmiseks,» lisas Sulg.

Lumesaju korral on soovitav suverehvidega sõidukid parkimiskohtadele jätta ja kasutada ühistransporti. Sõidukeid parkides palutakse jälgida, et sõiduk ei takistaks lume- ja libedustõrje koristustöid sõidu ning kõnniteedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles