Teetöötajad: liiklejad ei oska teel hooldusmasinaga silmitsi seistes käituda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Transpordi Ametiühing

Talviti Tartumaal lumetõrje eest vastutav transpordi ametiühingu juhatuse liige Neeme Nisu ütles, et teehooldajatele valmistab muret liiklejate teadmatus.

«Teemast pole palju räägitud ning paljud liiklejad ei oska teel hooldusmasinaga silmitsi seistes õigesti käituda,» rääkis Nisu.

Tema sõnul on hooldussõiduki pikkus on üle 14 meetri ning laius 5 meetrit, kuid sõidurea laius maanteel on vaid umbes kolm meetrit.

«Kuigi me püüame lund lükates oma sõidureas püsida, võib see tihti raskeks osutuda. Lumistes oludes on liiklejal seda raske märgata, ja kui vastutulija kaldub pisutki vastassuunavööndisse, on kokkupõrge sahaga kiire juhtuma,» hoiatas teemeeste esindaja.

Tema sõnul tuleb teemasinat märganud juhil kindlasti kohe kiirust vähendada ja hoida auto võimalikult tee paremas servas. Hooldusautost möödumisel lubavad sahajuhid võimalusel anda ise tuledega märku või soovitavad oodata rahulikult ristmikke, kus möödasõit ohutum.

Transpordi ametiühingusse ühinenud teetöötajad andsid täna liiklejatele soovitusi, kuidas sügis-talvisel perioodil liikluses ohutumalt käituda. Muuhulgas kutsusid teemehed liiklejaid üles mõistmisele ja koostööle libedus- ja lumetõrje tegijatega, et hooaeg mööduks võimalikult väheste ohvritega.

Kuna ilmad jahenevad, on taas kätte jõudnud libedusetõrje ja varsti ka lumekoristuse aeg. See toob endaga kaasa ohtlikud teeolud, aeglaselt liikuvad massiivsed hooldussõidukid ning suurenenud ajakulu. Transpordi ametiühingu sõnul peaks kõik autojuhid varuma kohale jõudmiseks rohkem aega kui suvel ning seda isegi juhul, kui ilm tundub stardipaigas hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles