Laupäeval tormituul 30 meetrit sekundis siiski kätte ei saanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri.
Tormine meri. Foto: Sander Ilvest

Ilmateenistuse ilmavaatluskaardi andmetel laupäeval tormituul 30 meetrit sekundis siiski kätte ei saanud, küll aga prognoosib ilmateenistus selliseid numbreid pühapäeva õhtuks ja esmaspäevaks.

Ööl vastu laupäeva kella 3 ajal ulatusid tugevamad tuulepuhangud 26,3 meetrini sekundis ja seda peamiselt Põhja-Eesti rannaaladel, kuid ka näiteks Lääme-Eesti rannikul lõõtsus tuul kuni 25 meetrit sekundis.

Seejärel hakkas tuul veidi vaibuma, näiteks saartel ulatus tuule kiirus kella 6 ajal hommikul 18-19 meetrini sekundis, samas Lääne-Eesti rannikul oli puhanguid ka kuni 23,3 meetrit sekundis ja Põhja-Eestis oli jätkuvalt tuuleiile ka kiirusega enam kui 26 meetrit sekundis.

Kella 8-ks jäi tuul valdavalt alla 20 meetri sekundis, kuid hakkas saartel ja Lääne-Eestis tõusma taas kella 17-18 paiku, ulatudes siis näiteks Sõrve saare tipus üle 24 meetri sekundis. Möödunud öösel jäid tugevamad tuulepuhangud vahemikku 20-25 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles