Tormituul pole praegu Pärnus merevee taset ohtlikuks tõstnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine meri. Foto on illustreeriv.
Tormine meri. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Tugevast tuulest hoolimata on merevee tase Pärnu sadamas meetri jagu alla kriitilise piiri, samas võib see prognooside järgi siiski tõusma hakata.

Tallinna Tehnikaülikooli merevee infosüsteemi (MSI) andmeil oli täna hommikul enne kella 7 Pärnu sadamas merevee tase 60 sentimeetrit keskmisest kõrgemal. Samas hakkab vee tase prognoosi järgi esmaspäeval tõusma ja peaks kella 14ks tõusma ligi 120 sentimeetrit keskmisest kõrgemale.

Veetaseme kriitiline piir on Pärnus 160 sentimeetrit üle keskmise taseme, seega esmaspäevane torm suuri üleujutusi kaasa tuua ei tohiks.

2005. aasta jaanuaritormi ajal tõusis Pärnus veetase 295 sentimeetrile üle keskmise. Hiljem täpsustas Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituut, et 2005. aasta 9. jaanuaril kell 6.50 oli veetase Pärnus 272 sentimeetrit üle keskmise. Samal ööl kell 4.30 registreeriti mõõtmisajaloo kõrgeim veetase Tallinna lahes – 1,52 meetrit, ja Muuga lahes – 1,57 meetrit üle keskmise.

2005. aasta jaanuaritorm räsis peamiselt Lääne-Eestit ja saari. Torm põhjustas suurt ainelist kahju ja nõudis ühe inimelu, kui 93-aastane naine kukkus Pärnus oma üleujutatud hoovis vette ning uppus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles