Järgnevad päevad toovad tugevad tuuleiilid

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul on mehe vihmavarju tagurpidi ajanud.
Tugev tuul on mehe vihmavarju tagurpidi ajanud. Foto: SCANPIX

Riigi ilmateenistuse andmetel iseloomustavad lähipäevade ilma tugevad tuuleiilid, lörts ja lumi. 

Homme päeval sajab mandril mõnes kohas veidi lund ja lörtsi, saartel nõrka vihma. Ilm on võrdlemisi rahulik. Kuid õhtu poole hakkab lõunatuul taas tugevnema, sest Skandinaaviast läheneb uus aktiivne madalrõhkkond. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 2 kuni 5 kraadi, ida pool 0 kraadi ümbruses.

Homme öösel jõuab saartele sadu ja laieneb hommikuks mandrile, kus algul sajab enamasti lörtsi. Tuul puhub lõunast ja kagust ning tugevneb sisemaal 15, rannikul 20, saartel 25 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni 4 kraadi. Päevaks jõuab aktiivne õhukeeris Botnia lahe äärde. Edela- ja lõunatuul ulatub puhanguti 20, rannikul 25 m/s, Läänemere ääres 30 m/s. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma. Õhutemperatuur tõuseb 2 kuni 7 kraadini. Kui võimas tsüklon lõuna poole kaldub, siis sel juhul on ilm märksa rahulikum. 

Teisipäeval puhub tuul edelast ja läänest ning päeva peale tasapisi nõrgeneb, õhtul pöördub loodesse. Sajuhooge tuleb nii vihma kui lörtsina. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni 4, päeval 0 kuni 5 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti väike kõrgrõhuhari. Saju võimalus on väiksem ja läänekaare tuul rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni 3, päeval 0 kuni 5 kraadi. Õhtul läheneb merelt uus madalrõhulohk. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb ning saartele jõuab vihmasajuala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles