Orkaan Tomas tappis kuus Haiti elanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Tomase tekitatud üleujutused Haitil.
Orkaan Tomase tekitatud üleujutused Haitil. Foto: SCANPIX

Eile Haitil oma hävitustööd alustanud orkaan Tomase tõttu sai surma kuus inimest. Orkaani hävitustöö jäi oodatust märksa tagasihoidlikumaks.

Kuigi esimese kategooria orkaan räsis ka riigi pealinna Port-au-Prince’i, ei tekkinud suuri kahjusid, vahendab AFP. Tormile pidasid üllatavalt hästi vastu ka linna ümber püstitatud ajutised telklinnakud, milles elab 1,3 miljonit inimest.

Paljud inimesed olid küll orkaani ajaks oma ajutised kodud maha jätnud. Kuigi vesi kerkis telklaagrites kohati pahkluudeni, tagasid kaevatud äravoolukraavid ja liivakottidest barjäärid kiire äravoolu.

Üle riigi sai aga esialgsetel andmetel orkaani tõttu üleujutustes ja maja kokkuvarisemise tagajärjel surma kuus inimest. Kaks ohvrit leiti Leogane linnas, üks Beaumontis ja üks de Leonis. Viies ohver avastati Anglais’st. Kuues inimene hukkus vahetult enne tormi saabumist, üritades üle kallaste tõusnud jõge autoga ületada.

Praeguseni puudub aga kontakt paljude väiksemate linnadega. Lisaks Leogane linn jäi täielikult vee alla ning keset linna oli vesi kohati kolme meetri kõrgune.

Päästetöötajad ei pääse veel ligi enim kannatada saanud piirkondadele.

Tomas liikus täna edasi Kuuba suunas ja vaibus troopiliseks tormiks.

Haitil valitseb jätkuvalt suur mudalaviinide oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles