Rootsi asub võitlusse Soomest tulevate kährikute vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kährik.
Kährik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rootsi asub ajalehe Aftonbladet teatel aktiivselt võitlema marutaudi levitada võivate kährikute vastu, keda üle piiri Soomest järjest juurde tuleb.

Muu hulgas paigaldab Rootsi miljonite kroonide eest piirile Soomega kümneid liikumisanduriga valvekaameraid, mille abil hakatakse kährikuid kinni püüdma ja steriliseerima. Samuti paigaldatakse kiskjatele nende jälgimiseks kiip, vahendas Helsingin Sanomat.

Kaameraid tuleb Soome-Rootsi piirile sadakond. Tulevikus on plaanis sarnane süsteem püstitada ka Taani-Saksamaa piirile. Projekti rahastab 50 miljoni Rootsi krooni ehk 83 miljoni Eesti krooni ulatuses Euroopa Liit.

Kährikuid tuleb Soome Venemaalt, kuhu need Aasiast pärit isendid eelmisel sajandil karusloomadeks toodi. Ka Rootsi jõudsid nad juba aastakümnete eest, kuid nüüd on võimud mures, sest nende arvukus on suurenemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles