Dorpati hotelli oli end sisse seadnud tiivuline külaline

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dorpati hotellis veetis kaks päeva tiivuline külaline, kelleks on Eestis üsna haruldane hõbeselg-nahkhiir.
Dorpati hotellis veetis kaks päeva tiivuline külaline, kelleks on Eestis üsna haruldane hõbeselg-nahkhiir. Foto: Reet Kalamees

Hotelli Dorpat kaheksandal sünnipäeval oli personalil au võõrustada majutusasutusse üsna harva sattuvat külalist. Nimelt avastasid töötajad 24.septembri hommikul tööle tulles nahkhiire.

Külaline paistis veidi hädas olevat ning hotelli töötajad arvasid, et küllap leiab «klient» ööpimeduses endale mõne teise peavarju. Seda aga ei juhtunud ning ka täna oli nahkhiir hotellis alles.

Ühendust võeti Eestimaa Looduse Fondiga ja kohapeale tuli asja uurima Lauri Lutsar. Asjatundja tuvastas, et tegemist oli hõbeselg-nahkhiirega, kes on Eestise üsna haruldane.

Dorpati müügi- ja turundusdirektor Reet Kalamees märkis selle «külalise» puhul oli tegemist täiskasvanud tütarlapsega, kes kaalus 15 grammi. Praeguseks on tiivuline kunde transporditud linnast eemale turvalisse kohta.

«Soovime nahkhiirele head tervist ja pikka iga,» lisas Kalamees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles