Sügis algab soojalt

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisilm
Sügisilm Foto: Liis Treimann

Täna kell 11.20 algab küll sügis, kuid homme võib oodata isegi kuni 22 kraadi sooja. Veidi jahedamaks läheb pühapäevast.   

Neljapäeval (24.09.) püsib Venemaa kohal kõrgrõhuala ja selle lääneserv ulatub Balti riikide kohale. Skandinaavia püsib aga madalrõhkkonna mõjusfääris. Kahe rõhuala piirimail kandub lõunavoolus soe õhumass Läänemere ümbrusse. Niiskust lisandub alles õhtuks ning seetõttu on öö ja ka suurem osa päevast sajuta. Saartele jõuavad aga õhtuks vihmapilved ning liiguvad sealt edasi mandrile. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-8, rannikul võib pärastlõunal veidi tugevamaid puhanguid teha. Saartel pöördub aga õhtul tuul edelasse ja tugevneb 8-13 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Reede (25.09.) öö hakul madalrõhulohk ühes sadudega eemaldub. Päeval on vaid üksikute vihmahoogude võimalus (tõenäosus 25-50 protsenti). Õhtul suureneb vihma võimalus eelkõige Kagu-Eestis. Tuul puhub valdavalt edelast ning ulatub rannikul puhanguti 12, vastu Läänemerd 14 m/s. Õhutemperatuur öösel 9 kuni 14, päeval 15 kuni 20 kraadi. 

Laupäeva (26.09.) kannab lõuna-edelavool niiskust enam idapoolsetesse maakondadesse (saju tõenäosus 75-90%) ja seal võib ka sadu tugev olla. Lääne-Eestis on vihmahooge hõredalt (saju tõenäosus 25-50%). Läänekaare tuul on rannikul tugevam. Õhutemperatuur öösel 8 kuni 13, päeval 13 kuni 17 kraadi.

Pühapäeval (27.09.) koondub madalrõhkkond enam Soome, samal ajal laieneb üle Läänemere kõrgrõhkkonna serv. Öösel on vihma võimalus väiksem, päeval on laiguti üürikesi sajuhooge (saju tõenäosus valdavalt kuni 25, kohati 50%). Tuul puhub öösel enamasti edelast, päeval läänest ja loodest ning tugevneb. Märksa jahedama õhumassi sissetungi tõttu langeb temperatuur öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 13 kraadini, päeval on 13 kuni 15 kraadi.

Esmaspäeval (28.09.) jätkub kõrgrõhkkonna aeglane tugevnemine. Kuid kõrgemates õhukihtides püsib madalrõhkkonna mõju ning seetõttu kohatiste vihmahoogude võimalus püsib (tõenäosusega 25-50 protsenti). Puhub valdavalt lääne- ja loodetuul. Õhutemperatuur öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 12, päeval 11 kuni 14 kraadi.

Teisipäeval (29.09.) muutub kõrgrõhkkond mõjusamaks ja ilm on suuremal osal Eestist sajuta (üksikuis paigus tõenäosus 25-50 protsenti). Tuul pöördub põhjakaarde. Õhumass on jätkuvalt külm. Temperatuur langeb öösel 2 kuni 7, rannikul kuni 11 kraadini, päeval on sooja 11 kuni 14 kraadi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles