Õlitaset kontrollima asunud autoomanik leidis kapoti alt mao

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööreisilt koju tulnud Herki Blitner hakkas pühapäeval kontrollima Männimäe tee 35 maja ees seisva auto õlitaset, kui leidis kapoti alt tundmatu mao. Tema abikaasa Malle Blitner ütles, et ei kujuta ette, kui see madu oleks olnud näiteks maja ees muru sees, kus ka nende lapsed mängivad.
Tööreisilt koju tulnud Herki Blitner hakkas pühapäeval kontrollima Männimäe tee 35 maja ees seisva auto õlitaset, kui leidis kapoti alt tundmatu mao. Tema abikaasa Malle Blitner ütles, et ei kujuta ette, kui see madu oleks olnud näiteks maja ees muru sees, kus ka nende lapsed mängivad. Foto: Erakogu

Eelmisel neljapäeval märkas Viljandis Männimäe teel elav Malle Blitner, kuidas hiljuti samasse majja kolinud inimesed asusid pärast seda, kui olid auto pagasiruumist võtnud tühja terraariumi, midagi paaniliselt otsima. 

Nagu hiljem selgus, oli paanikaks põhjust: akvaariumis pidanuks olema Orthriophis taeniura friesei ehk Taiwani roninastik, keda võib roomamas kohata Hiinas, Koreas, Indoneesias ja Malaisias. Et üks selline võiks ringi liikuda ka Männimäel, ei osanud ükski linlane arvatavasti uneski näha.  

Malle Blitner rääkis nähtud vahejuhtumist hoovis teistele naistele, kellele tundus jutt pigem naljana. Sinnapaika see ka jäi. Seda kuni pühapäevani, kui tema kaugsõiduautojuhist abikaasa Herki Blitner asus perekonna kasutuses oleval sõiduautol õlitaset kontrollima ja leidis ülestõstetud kapotikaane alt mao, keda pidas esialgu rästikuks.

«Helistasin 112 ja uurisin, kuidas reageerida. Öeldi, et hoidke lapsed autost eemale,» rääkis Malle Blitner, kellele tundus veel eilegi uskumatu, et troopiline roomaja oli kapoti all koha sisse võtnud. «Mina oleksin infarkti saanud, see oli ikka jahmatav vaatepilt,» tunnistas ta. 

Hiljem internetist uurides leidis ta, et madu pole küll mürgine, aga siiski selline, kes võiks hambad sisse lüüa. 

Peagi pärast ehmatavat leidu meenus Malle Blitnerile, et uued naabrid olid mõni päev tagasi tühja terraariumi asukat otsinud. Nüüd oli vaja nemad üles otsida. Üks otsijatest, väikse lapsega kodus olnud naine rääkis, et roomaja oli olnud tema käes hoiul. Naine tunnistas, et ise ei julge ta madu puutuda, ning kutsus appi meestuttava. Seda, et naine oli Männimäel plehku pannud eluka pärast mures, näitas ka tõik, et ta oli plaaninud minna esmaspäeval autoremonditöökotta ja lasta sõiduki lahti võtta. 

See käik jäi ära – Herki Blitner ajas oma auto mootori nii kuumaks, et madu roomas kapoti alt vabatahtlikult minema. Seejärel nabiti mitu päeva redus olnud nastik kinni ja anti talle kõhutäiteks hamstripoeg. 

Männimäe elanikel tasub aga silmad lahti hoida. Näiteks läks Riia maantee 28 majast nädalavahetusel kaduma roheline viirpapagoi, kelle paariline ootab teda koju tagasi. 

Viljandi päästjad on eksootilistest lemmikutest saanud mitu korda püüda näiteks ligi meetri pikkust iguaani, kes pani oma vanalinna kodust jooksu selgi suvel. Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo ütles, et mingit spetsiaalset väljaõpet päästjad loomade püüdmiseks ei saa ja keerulised loomapäästmisjuhtumid on siiski väga harvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles