Nädala lõpus võib tulla öökülma

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse andmetel läheb ilm nädala lõpus veidi soojemaks, samal ajal võib öösiti maapinnal esineda öökülma.

Esmaspäeval on Eesti ebapüsiva õhumassiga madalrõhuala lääneservas. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati on äikest. Tuul pöördub põhjakaarde ja tugevneb päeval saartel ja põhjarannikul 15-17 meetrini sekundis. Õhutemperatuur on päeval 13-17 kraadi.

Teisipäeval jääb Eestist eemalduva madalrõhkkonna kõledasse lääneserva. Mitmel pool sajab hoovihma. Põhja- ja loodetuul on tugev ja rannikualadel ulatuvad puhanguti 15-18 m/s. Õhutemperatuur öösel 6-13, päeval 14-17 kraadi.

Kolmapäeval tugevneb Lõuna-Skandinaavia kohal kõrgrõhkkonna kese ja selle idaserv aegapidi laieneb üle Eesti. Pilved hõrenevad, kuid kohatiste vihmahoogude võimalus püsib. Põhjakaare tuul tasapisi raugeb. Õhutemperatuur langeb öösel 3-9 kraadini, rannikul kuni 12 kraadini. Päeval tuleb 14-17 kraadi.

Neljapäeval suureneb kõrgrõhkkonna mõju Eesti ilmale ja sadu lakkab, küll aga tekib öösel kohati udu. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur langeb öösel 2-7 kraadini, maapinna lähedal võib temperatuur langeda 0 kuni -2 kraadini, meremõjuga rannikul püsib temperatuur üle 10 kraadi. Päeval tuleb sooja 15-18 kraadi.

Reedel ja laupäeval on kõrgrõhkkonna kese Eesti kohal. Ilm on sajuta rahulik, kuid öösel ja hommikul on laialdaselt udu. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 3-8 kraadini, maapinna lähedal 0 kraadi ümbrusse. Meremõjuga rannikul on sooja üle 10 kraadi, laupäeva öö on veidi soojem. Reede ja laupäeva päeval on sooja 16-19 kraadi.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid Eesti jääb suure tõenäosusega veel selle kaitsva läänetiiva alla ja ilm peaks olema valdavalt sajuta. Puhub nõrk ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 5-10, rannikul kuni 13 kraadi. Päeval tuleb sooja 16-18 kraadi.

Esmaspäeval nõrgeneb kõrgrõhuala mõju veel ja lõuna poolt läheneb madalrõhulohk, mis võib kanda Eestisse vihmapilvi. Idakaare tuul veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 5-10, rannikul kuni 13 kraadi. Päeval tuleb 16-18 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles