Soojus ei kipu veel lahkuma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soe kõrgrõhuala püsib meie kohal veel pea nädala, järgmise nädala lõpus võib aga meid isegi lühike kuumalaine riivata.

Nüüd siis saab juba kaks nädalat ilusat ilma täis ja keegi ei mäletagi lõpuks, kuidas seda aega oodata andis. Ikka lõpp hea, kõik hea. Stabiilne kõrgrõhuala keskmega vahetult meie saarte kohal või nende lähedal rõõmustab nii silma kui kõrva ja kogu olemist veel pea nädala, kirjutab ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain nädala ilmaprognoosis.

Kõrgrõhuala laskuvad õhuvoolud muudavad maapinnalähedase õhukihi üha soojemaks ja nii saame veel sel nädalavahetusel nii mõneski kohas 25-kraadist sooja näha.

Alles kolmapäeval näib muutus tulevat läänetsüklonite näol. Kuid põhitsüklon jääb tõenäoliselt püsima Põhja-Atlandil ja ainult selle lohud või uued osatsüklonid toovad võib-olla kolmapäeval-neljapäeval kuivale leevendust. Järgmise nädala lõpul näib Kesk-Euroopas tugevnevat taas kõrgrõhuala ja selle keskme itta paigutamise järel võib meid veel isegi lühike kuumalaine riivata.

Ja alles septembri alguspäevil sätib ilm end tsüklonite järgi. Kas see muutus on hüvastijätt suvega või antakse veelgi ilusaid päevi, seda näeb järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles