Inspektsioon tuvastas Sõrve rannikul lebava ujuvkraana omaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volare vrakk
Volare vrakk Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Keskkonnainspektsioonil õnnestus pärast kuid kestnud menetlust tuvastada Saaremaal Sõrve poolsaare juures Kaugatoma lahes Kreeka laeva Volare lähedal madalikul oleva ujuvkraana omanik.

Inspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnul võttis aluse omaniku selgitamine aega, kuna menetleja ei saanud esialgu oma järelepärimistele vastuseid ning pidi korduvalt järelepärimisi tegema. Ühtlasi olid aluse omandisuhted korduvalt muutunud.

«Praeguseks on omanik teada ja nüüd on vaja selgitada, millised on tema kavatsused seoses vrakiga. Sellest sõltuvad keskkonnainspektsiooni edasised sammud,» ütles Tuul BNS-ile.

Inspektsiooni soov on, et aluse omanik keskkonnaohtliku objekti veest välja tooks.

Ujuvkraana viisid aastate eest merelahte isikud, kes selle abil 29. novembril 1980. aastal madalikule sõitnud Volare veepealset osa tükkideks lõikasid ja metalli vanarauaks müüsid. Kraana aluse sisemuses on praeguseni pliiakud, vanad elektriseadmed, asbestiga kaetud torud ja kaks kütusetanki kütusejääkidega ja alus on seega keskkonnaohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles