Suvistel aiahooldusteenustel on olnud hea minek

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et vältida hilisemaid arusaamatusi, tuleks muruniitmise või muu aiahooldusteenuse tellimise puhul töö tegemise ajas, ulatuses ja hinnas täpselt kokku leppida.
Et vältida hilisemaid arusaamatusi, tuleks muruniitmise või muu aiahooldusteenuse tellimise puhul töö tegemise ajas, ulatuses ja hinnas täpselt kokku leppida. Foto: Kenno Soo

Suvi on aeg, kui nii mõnigi kutsub aeda appi oma ala asjatundjad. Hea teenusepakkuja on see, kes peab kinni kutse-eetikast, oskab küsida õiglast hinda ja võtab tehtud töö eest vastutuse.

Vestlustest kolme aiahooldusteenuse pakkujaga selgus, et kõige rohkem kutsuvad eraisikud neid muru niitma, trimmerdama ning hekke ja õunapuid lõikama. Kutsujad on enamasti kas pensionärid, kel kõrge ea või tervise tõttu jõud aia korrastamisest üle ei käi, või inimesed, kes on muu tööga niivõrd hõivatud, et aia kujundamiseks ja hooldamiseks ei jätku enam aega.

Viljandimaal osutavad suviseid aiahooldusteenuseid teiste hulgas arboristi haridusega ettevõtjad Piia Kivisild osaühingust Kivikodu, Kerdi Varm osaühingust Aiahoolik ja Sven Raudsepp. Koolitatud arboristi kätte usaldatakse eelkõige just raskemad tööd, nagu võsa-, heki- ja puudelõikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles