Ilmatark: oodata on väikest soojalainet

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Pärnu rand.
Suvine Pärnu rand. Foto: Urmas Luik

Selle nädala kaks esimest päeva olid Lõpel sademeteta ja päevasoe küündis 21 kraadini. Edaspidi oli ilm väheste sademetega, kuid päikest oli ikkagi pilve tagant näha. Võib loota, et tänagi tuleb sademeteta.

Järgmise nädala esimesel poolel valitseb muutlik ilm ja on oodata kohatist vihmasadu. Kolmapäevast muutub ilm soojemaks ja kuivemaks ning päevasooja tuleb isegi üle 20 kraadi. Öödki muutuvad veidi soojemaks. Paistab, et tuleb väike soojalaine, mis peaks puhkajate tuju tõstma.

Meie ühistu põldudel tõotab teravili head saaki, kuid koristus algab tavalisest veidi hiljem, sest suvi on jahe olnud. Õunapuud on õunu täis ja mahlapressid tuleb valmis seada. Meie õunad ei säili kaua nagu välismaalt sisse toodud. Millegipärast nimetas vanarahvas augustit mädakuuks. Võib-olla sellepärast, et august on harilikult kõige vihmarohkem suvekuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles