Lugeja küsib: kuhu jäi eile lubatud vihm?

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmapilved.
Vihmapilved. Foto: SCANPIX

Lugeja pöördus toimetuse poole murega, et kuigi eilseks lubati suurt sadu, oli ilm tegelikult ilus.

Lugeja sõnul lubas nii ajalehtede kui teleuudiste ilmateade eilseks hoovihmasid, mis tegelikult tulemata jäid.

Riigi ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna juhataja Taimi Paljaku sõnul pidas ilmaprognoos eile paika. Ilmateenistuse prognoosis oli kirjas, et mitmel pool sajab hoovihma, pärastlõunal sajuvõimalus väheneb. Paigutist hoovihma lubas ka «Aktuaalse Kaamera» ilmaprognoos.

«Eestis sadas paiguti, nagu prognoos ette nägi,» ütles sünoptik Taimi Paljak, viidates sademekaardile. Ilmateenistuse koduleheküljel on sademekaardil näha ööpäevaringsed andmed, mis mõõdetud ilmajaamades.

Kui sajuhulk ületab viis millimeetrit ööpäevas, loetakse seda ilmateenistuse andmetel juba mõõdukaks sajuks.

Ilmateenistuse ööpäevase sademekaardi järgi mõõdeti eile üle viie millimeetri sademeid ööpäevas Jõgeva, Pärnu-Sauga, Tartu-Tõravere, Valga, Võru, Elva, Keila, Konuvere, Mehikoorma, Otepää, Pajusi, Piigaste, Tuulemäe, Tõlliste ja Vasknarva ilmajaamas.

Tugevaks hinnatakse sadu alates 20 millimeetrist ööpäevas, Audru ilmajaama andetel ulatus eilne ööpäevane sajuhulk seal ligi 30 millimeetrini.

Tuult oli prognoosis märgitud vähem, kui tegelikult oli. Prognoosis oli tuule kiiruseks märgitud kuni 15 meetrit sekundis. Paljaku sõnul ulatusid Kundas puhangud 17, Loksal 18 meetrini sekundis ja Vaindloo saarel puhus tuul vahepeal koguni 20 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles