Õrn lootus: pühapäeval võib Eestisse lõpuks jõuda südasuvine soojus

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soe suveilm.
Soe suveilm. Foto: Henn Soodla

Riigi ilmateenistus annab oma nädalaprognoosis lootust, et pühapäeval võib idapoolsetesse maakondadesse jõuda lõpuks südasuvine soojus ehk umbes 25 soojakraadi.

Neljapäeva (23.07.) öösel tugevneb lühiajaliselt kõrgema rõhuga foon ja saju võimalus on väike. Edela- ja läänetuul ulatub rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 10 kuni 13, rannikul kuni 15 kraadi. Päeval laieneb Soome ja ka üle Läänemere madalrõhkkonna serv ning kujunevatest rünksajupilvedest sajab hoovihma. Tuul nõrgeneb ja puhub lõunakaarest. Sooja on 18 kuni 22 kraadi.

Reedel (24.07.) liigub madalrõhkkond piki Botnia lahe rannikut Lapimaa poole ja selle servas sajab meil siin-seal vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Sooja öösel 10 kuni15, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Laupäeval (25.07.) jääb madalrõhkkond Lapimaa kohale tiirlema ja Läänemere ääres tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Kohati sajab hoovihma. Tugeva edela- ja läänetuule puhangud ulatuvad 15 m/s. Sooja öösel 8 kuni 13, rannikul kuni 15, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Pühapäevane (26.07.) prognoospilt on muutunud. Lõuna poolt läheneb meile madalrõhkkond, mis toob kaasa paksema pilvemassi ja sajuhood. Suureneva temperatuurikontrasti tõttu on tõenäoline ka äike. Sooja öösel 8 kuni 12, rannikul kuni 16, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Kui õhuvool enam lõunasse kaldub, siis võib idapoolsetesse maakondadesse jõuda südasuvine soojus (~25 kraadi), teatab ilmateenistus.

Yr.no lubab Ida-Eestisse aga pühapäevaks vihma ja maksimaalselt 18 soojakraadi.

Esmaspäeval (27.07.) madalrõhkkonna mõju väheneb ja sajuhooge on harvem. Puhub tugev edelatuul. Sooja öösel 8 kuni 13, päeval 16 kuni 20 kraadi.

Teisipäeval (28.07.) öösel ja hommikul on saju võimalus väike. Päeva jooksul läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond ühes vihmapilvedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles