Suvesoe lükkub augustisse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannapromenaadil armastavad lapsed palavaga ennast purskkaevudes jahutada.
Pärnu rannapromenaadil armastavad lapsed palavaga ennast purskkaevudes jahutada. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilm läheb sel nädalal veidi soojemaks kui eelmisel, kuid suurt sooja ei paista kuu lõpuni tulemas, nentis ilmateenistuse ilmaprognooside osakonna asejuhataja, sünoptik Helve Meitern.

«Homme ja ülehomme on soojem kui täna, aga ega me ei pääse ka vihmast. Hoovihmasid jagub igasse päeva natuke,» ütles Meitern.

Kui Soome uudisteportaal Ilta-Sanomat kirjutas möödunud nädalal sünoptikutele tuginedes, et sel nädalal jõuab Eestisse kuum õhumass, mis toob 25-kraadist sooja, siis selle väite lükkas Meitern ümber.

«Oli võimalus, et läheb soojaks, kuid mingit kuumalainet küll ei ole tulemas,» kinnitas ta.

Meiterni sõnul võib suvine soojus meid ees oodata alles augusti alguses.

«Alates 3. või 4. augustist võib minna soojaks,» täpsustas sünoptik. «Seda juhul, kui kõrgrõhkkond möödub meist lõuna poolt ja Soome peal olevad madalrõhkkonnad liiguvad põhja poole,» lisas ta.

«Lootus on, kuid võib juhtuda, et soe lükkub veel edasi. Tegu on pikaajalise mudeliga, mis ei pruugi päris paika pidada,» rääkis Meitern.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles