Uus nädal suurt suvekuumust ilmselt ei too

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Suvekuumus.
Illustratiivne foto. Suvekuumus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kui sünoptikud andsid lootust, et uue nädala keskel võib meieni lõpuks jõuda suvesoe, siis ilmateenistuse nädalaprognoos siiski ülemäära rõõmsaks ei tee, ehkki kolmpäevast võib ilm veidi soojemaks minna.

Esmaspäeval (20.07.) madalrõhuala edelaserv eemaldub. Öö on suurema sajuta, kuid päev on jätkuvalt vihmahoogudega. Puhub nõrk edela- ja läänetuul. Sooja on öösel 9 kuni 15, päeval 15 kuni 19 kraadi.

Teisipäeval (21.07.) on ülekaalus kõrgrõhuharja mõju ja hoovihma sajab kohati. Puhub nõrk läänekaare tuul. Sooja on öösel 9 kuni 15, päeval 18 kuni 22 kraadi.

Kolmapäeva (22.07.) öösel on võim veel kuivema kõrgrõhuharja käes, päeval liigub taas üle meie madalrõhulohk ja mitmel pool sajab hoovihma. Puhub mõõdukas lääne- ja edelatuul. Sooja on öösel 10 kuni 16, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Neljapäeval (23.07.) madalrõhuala Soome keskosa kohal tasapisi hääbub. Meil sajab kohati hoovihma. Puhub üsana tugev lääne- ja edelatuul. Sooja on öösel 10 kuni 16, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Reedel (24.07.) on võimalus lõunapoolse kõrgrõhuala püsima jäämisele. Samavõrd on võimalus, et Venemaale eemalduva ja Lääne-Euroopast läheneva kõrgrõhuala vahele mahub madalrõhuvöönd, milles üks väiksem tsüklon liigub Eesti suunas ja toob taas vihma. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Sooja öösel 9 kuni 15, päeval 17 kuni 22 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles