Suvine ilm võib jutuks tulla alles ülejärgmisel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näib, et suurem osa suvest läheb vett vedama. Ilmakaardid on tõepoolest jälle juunikuise ilmega ja ega see ilmgi palju parem ole. Kokkuvõttes jääb õhutemperatuur juulis ilmselt mõni kümnendik kraadi normist madalamaks.

Reedel on seitsmevennapäev. Ja seekord kipub vähemalt esialgu see igapäevane sadu tõeks minema, kirjutab portaalis Ilm.ee ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain.

Reedel liigub tsükloni kese Läänemere kohalt üle Eesti itta. Sadudesse tulevad pikemad vahed alles hilisõhtul ja ööl vastu laupäeva.

Laupäeval ja pühapäeval valitseb itta lahkunud tsükloni tagalas jahe ja ebapüsiv õhumass. Iga päikesekiir võib soojenevast niiskest maast uue pilve kasvatada ja nii see vee ringkäik näibki lõputu.

Võib-olla on pisut kuivemad uue nädala alguspäevad, mil üks tsüklon kaugele itta kadunud ja järgmine pole veel Läänemere piirkonda jõudnud.

Kolmapäeva õhtul ja neljapäeval näib tsüklon ületavat Läänemere ja seab eelmise kannul teele üle Eesti itta. Selle tagalas näib veelgi külmem õhumass Läänemere äärde jõudvat otse põhjalaiustelt.

Loodame, et nii karmiks siiski olukord ei muutu, et keset südasuve öökülma tuleks või lumelaadset ollust sadama hakkaks.

Natuke soojema ja suvelaadsema ilma teema võib jutuks tulla alles ülejärgmisel nädalal. Seniks aga puhkajatele - nii palju raamatuid on lugemata, nii palju huvitavat saab oma kätega meisterdada. Ja ootame suve ikka veel...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles