Tuuleiilid murdsid kõikjal Eestis puid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevad tuuleiilid murdsid mitmel pool Eestis puid.
Tugevad tuuleiilid murdsid mitmel pool Eestis puid. Foto: Mihkel Pärn / Põhja-Eesti päästekeskus

Oktoobrikuised tuuled on ajast aega puid murdnud ja majadelt katuseid kergitanud, täna Eestimaal ringi uidanud tuuleiilid majade kallal oma rammu ei näidanud.

Küll pidid päästjad Tallinnas ja Harjumaal täna mitmel puhul teede vabastamiseks võtma välja mootorsaed, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 9.01 teatati teele langenud puust Assaku alevikus. 11.45 sai häirekeskus teate Türisalu külas telefoniliinidesse langenud puust. Kell 12.20 teatati Kose alevikus tänava sulgenud puust. Kose päästjatel kulus majale toetuva tamme ohutuks allasaamiseks paar tundi tubli tööd.

Lisaks Tallinna kolmele hommikusele väljakutsele Kuldnoka tänaval, Tornimäel ja Lillepaviljoni juurde võtsid päästjad kella ühe ajal alla Majaka tänaval trammiliinidele kukkunud oksa ja vabastasid veerand kolme ajal Nõmmel, Sihi tänaval elektriliinid nendele langenud puust.

Raplamaal oli täna neli väljakutset tugevast tuulest põhjustatud sündmustele, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjad eemaldasid teele murdunud ja liiklust takistanud puud Märjamaa vallas Aruküla külas, Raplas Viljandi maanteel ja Vigala vallas Vana-Vigalas. Rapla vallas Arankülas käisid päästjad väljakutsel, kus elektripost oli ohtlikult tee kohale kaldu.

Pärnumaal oli väljakutseid tugevast tuulest põhjustatud sündmustele kaks. Teele olid murdunud puud Vändrast Türi poole ja Tõstamaal.

Järvamaal oli väljakutseid tugevast tuulest põhjustatud sündmustele samuti kaks. Päästjad käisid teele murdunud ja liiklust takistanud puid eemaldamas Kareda vallas Vodja külas ja Järva-Jaani vallas Karinu külas.

Hiiumaal oli väljakutseid tugevast tuulest põhjustatud sündmustele üks – päästjad eemaldasid teele murdnud puu Kõrgessaare vallas Luidja külas.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik kinnitas Postimees.ee’le, et kella 16.45 seisuga oli nende piirkonnas neli tugevatest tuuleiilidest põhustatud väljakutset.

Kell 12.36 käisid päästjad Jõgevamaal Tabivere vallas Lilu külas, kus eemaldasid teelt murdunud puu.

Kell 11.06 käisid päästjad Põlvamaal Mooste vallas Säässaare külas ja kell 14.39 Räpina vallas Naha külas eemaldamas teelt murdunud puid.

Kell 10.16 käisid päästjad Viljandimaal Kõpu alevikus eemaldamas teelt murdunud puud.

Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Liina Järvi ütles Postimees.ee’le, et Lääne-Virumaal oli täna tugevatest tuuleiilidest põhjustatud väljakutseid neli, neist kolmel juhul käisid päästjad teele kukkunud puid eemaldamas.

Saaremaal, Läänemaal, Tartumaal, Valgamaal, Võrumaal ja Ida-Virumaal tugevast tuulest põhjustatud väljakutseid polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles