Päästeamet soovitab tormi ajal toas püsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeamet soovitab täna tugevneva tormi ajal väljas liikumist vältida, koristada hoovid lahtistest esemetest ning valmistuda võimalikeks vee- ja elektrikatkestusteks.

Ilmajaama andmetel tugevneb täna loodetuul põhjarannikul puhanguti kuni 30 m/s, sisemaal jääb tuulekiiruse maksimum 20 m/s juurde. Tuulega võib hoonetele, teedele, elektriliinidele langeda puid ning esineda pikemaajalisi elektrikatkestusi.

Päästeamet soovitab tugeva tuule ajal jääda siseruumidesse, sulgeda uksed ja aknad ning koristada hoovid lahtistest esemetest. Valmistuda tuleb ka võimalikeks vee- ja elektrikatkestuseks varudes joogivett ning patareid taskulambile ja raadiole, samuti tuleb laadida mobiiltelefon.

Sõidukid tuleb parkida lagedamale väljale ning maha langenud elektriliinidest tuleb hoida eemale ja teatada neist Eesti Energiale.

Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510, samale numbrile võib teada anda ka teele langenud puudest, mis liiklust oluliselt ei takista.
Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonil 1343.

Inimvigastustest ning otsest ohtu kujutavatest purustustest teatamiseks tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles