Nädalalõpp tuleb südasuvine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine Kalarand.
Suvine Kalarand. Foto: Laura Oks

Neljapäev ja reede tulevad selle nädala kõige päikeselisemad ilmad, soojust kerib selleks ajaks iga päevaga üha juurde. Nädala alguses tuleb veel vihma taluda.

«Kõige päikeselisem päev võiks olla reede, tegelikult ka juba neljapäeval suurt sadu ei ole, vaid mõned õhukesed pilved,» ütles ilmateenistuse sünoptik Taimi Paljak. «Soojust tuleb juba üle 20 kraadi, see tundub juba südasuvine küll,» arvas ta.

Reedel peaks olema koe päris kuum ilm. Laupäeva ilm on praegu aga veel üksjagu kahtlane - kas jõuab juba mõndadesse kohtadesse sadu või peab veel selge taevas vastu. «Pühapäeval on praeguse prognoosi kohaselt sajualad kohal, kuigi Lõuna-Eestisse see võib-olla veel ei jõua,» rääkis Paljak.

Nädala algus on aga vihmane. Kõige enam sajab homme, kolmapäeval tuleks veel arvestada vihmahoogudega, aga siis juba mitte enam üle kogu Eesti.

Teisipäeva öö on eemalduva kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega, sooja on 8-13 kraadi. Samal ajal liigub Botnia lahele väike madalrõhkkond ja laieneb hommikuks servaga üle Läänemere. Pilvisus tiheneb ja Lääne-Eestis suureneb vihma võimalus. Päev on vihmahoogudega, vaid Kagu-Eestis on saju võimalus väiksem. Sooja on 18-23 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhkkond. Kohati sajab veel hoovihma, pole välistatud äike. Sooja tuleb päeval juba 17-21 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja pilvi on vähe. Tuul nõrgeneb ja puhub valdavalt läänekaarest. Sooja on öösel 9-13, päeval 19-23 kraadi, kohati võib temperatuur kuni 25 kraadini tõusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles