Ike kogub Mehhiko lahel uuesti jõudu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kariibi saari eelmistel päevadel tampinud orkaan Ike jõudis eile nõrgenenuna Mehhiko lahele, kuid ähvardab uuesti tugevneda ning võib ohustada Texase ranniku ääres laiuvaid nafta- ja maagaasivälju.

Esimese kategooria orkaaniks vaibunud Ike lahkus eile õhtul Kuubalt, jättes seljataha suure hävitustöö ning paduvihmad, mis uputavad ka kommunistliku saareriigi pealinna Havannat, vahendas Reuters.

Kuuba võimude teatel hukkus tormis neli inimest, hoolimata sellest, et valitsuse rajatud varjualustesse evakueeriti üle kahe ja poole miljoni. Samal ajal said tormi jõudu tunda ka Florida lõunaosa elanikud Key Westis.

Meteoroloogid kardavad nüüd, et soojade vete kohal võib tsüklon taas jõudu koguda ja paisuda uuesti kolmanda kategooria orkaaniks. Mehhiko lahe kohal liikudes küündis tuule kiirus viimastel andmetel taas 130 kilomeetrini tunnis (üle 36 meetri sekundis).

Texase ranniku ääres asuvatelt naftaplatvormidelt on hakatud töölisi juba evakueerima ning tootmist peatama, ehkki esialgu paistab, et orkaan ei liigu neile otse peale, vaid möödub lääne poolt.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles