Päike tuleb välja pärast jaanipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval võib hoovihma sadada.
Esmaspäeval võib hoovihma sadada. Foto: Erik Prozes

Eesti püsib madalrõhkkonna mõju all, jaanipäev möödub madalrõhkkonnalohus ning kõrgrõhkkond koos päikesepaistega jõuab siia alles neljapäevaks, selgub ilmateenistuse prognoosist.

Nädalavahetusel madalrõhuvöönd Eesti kohal nõrgeneb. Vihmahooge on öösel harvem, kuid päeval on hoovihma tõenäosus jätkuvalt suur. Sooja tuleb laupäeva öösel 7-12, päeval 17-22 kraadi. Pühapäeval on öösel sooja 6-13, päeval 17-22 kraadi. Võib tulla äikest.

Esmaspäeval läheneb Eestile uus madalrõhkkond ühes paksude vihmapilvedega. Tihe sadu jõuab Eestisse kas päeval või õhtul. Tuul tugevneb ning kui niiske tsoon Eesti kohale kaldub, kujuneb sajuhulk suureks. Õhutemperatuur on öösel 6-11, päeval 15-20 kraadi, Ida-Eestis võib paar kraadi kõrgemale tõusta.

Teisipäeval, jaanilaupäeval jääb Eesti madalrõhkkonna servale. Hoovihma võimalus on suur eelkõige päeval. Tuul puhub mõõduka tugevusega. Õhutemperatuur on öösel 7-12, päeval 17-22 kraadi.

Kolmapäeval, jaanipäeval toob taas Eesti kohale jõudev madalrõhulohk kaasa tihedamad vihmapilved. Tänastel andmetel on öö hakul kahe sajuvööndi vahel vihma võimalus väiksem. Tihedamad vihmapilved jõuavad Eestisse kas hommikul või päeval. Sajuala jõudmise aeg sõltub õhuvoolu kiirusest. Õhutemperatuur on öösel 8-13, päeval 14-19 kraadi, tihedas sajus on märgatavalt jahedam.

Jaanipäev viib endaga kaasa ka madalrõhkkonna. Neljapäevaks pilved hõrenevad, sajuhooge on kohati. Õhutemperatuur on öösel 8-13, päeval 14-19, kui päikest enam, tõuseb temperatuur üle 20 soojakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles