Tallinna loomaaed sai pool tonni tõrusid Mõisakülast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla lapsed korjasid loomaaia elanikele pool tonni tõrusid.
Mõisaküla lapsed korjasid loomaaia elanikele pool tonni tõrusid. Foto: Erakogu

Täna hommikul jõudis Mõisakülast Tallinna loomaaeda 516 liitrit priskeid ja kenasti kuivatatud tammetõrusid, mis kokku kaalusid peaaegu pool tonni.

MTÜ Loominguline Keskus Kungla kutsus septembrikuu alguses mõisakülalasi jätkama 2002. aastal alustatud traditsiooni, mil loomaaia asukatele koguti 411 liitrit tammetõrusid, teatas loomaaia pressiesindaja.

Seekordse aktsiooniga meenutati kümne aasta möödumist Erki Noole olümpiavõidust Sydney suveolümpiamängudel. Iga 3 liitrit kogunud tõrude korjaja sai tänutäheks Erki Noole, Martin Müürsepa nimega pastapliiatsi või Stabilo tintpliiatsi. Kõige enam, 132 liitrit tõrusid korjanud 6. klassi tüdruk Nele Ramjalg saab kingituse olümpiasangarilt endalt.

Loomaaia asukad on tänulikud kõigile tõrude korjajaile. Lisaks sõralistele-kabjalistele, närilistele ja primaatidele, kes armastavad neid krõmpsutada ja krõbistada, ajatatakse neist väikesi tammepuid, mille lehed lähevad toiduks raagritsikatele ja teistele põnevatele putukatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles