Oktoobris lumelootust pole

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri algul jätkuvad kuivemad sügisilmad.
Oktoobri algul jätkuvad kuivemad sügisilmad. Foto: Ove Maidla / Postimees

Alanud kuu toob kõigepealt selgeid ja seejärel sajusemaid ilmu, lumelootust meteoroloogid ei anna.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosi kohaselt möödub oktoobri esimene pool kõrgrõhkkonna mõjusfääris.

Ilm on enamasti sajuta ja öösel langeb õhutemperatuur sisemaal sageli miinustesse, selgetel öödel on oodata kuni viit külmakraadi. Päevad on mõõdukalt soojad, keskmine õhutemperatuur jääb 5-10 kraadi kanti.

Kuu teisele poolele hakkavad enam mõju avaldama lääne poolt peale tungivate madalrõhkkondade lohud, mis tänu Venemaa kõrgrõhuala nõrgenemisele järjest sügavamale sisemaale ulatuvad. Ilmad on pilvisemad ja suureneb sajupäevade arv, kuid sajuhulgad ei tohiks olla eriti suured. Kuu lõpus on võimalik järsk õhutemperatuuri langus.

Lumelootust EMHI ei anna – ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles, et kuigi varasematel aastatel on vahel isegi septembris maa valgeks saanud, pole tänavu oktoobris Eestis lund oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles