Ees on suvine nädal: 25 soojakraadi võib tulla juba teisipäeval

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi ranna päevitaja.
Stroomi ranna päevitaja. Foto: Liis Treimann

Järgmine nädal tuleb ilmateenistuse andmete põhjal suvine– esmaspäeval on oodata kuni 21 soojakraadi, teisipäeval isegi kuni 25. Kolmapäeval jõuab Norra rannikule uus madalrõhkkond ja selle aktiivsusest sõltub, kas südasuvine soe jätkub.

Pühapäeval (31.05.) eemaldub madalrõhkkond piki Botnia lahe rannikut põhja ja selle mõju järk-järgult nõrgeneb. Päeval on kohatisi vihmahooge. Edelatuul pisut taltub, kuid puhangud ulatuvad ikka 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni 11, päeval 13 kuni 18 kraadi.

Esmaspäevaks (1.06.) tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on enamasti sajuta. Samal ajal avaldab Skandinaaviast survet madalrõhkkond ning seetõttu on edela- ja lõunatuul tugev. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 10, päeval 18 kuni 21, rannikul kuni 15 kraadi.  

Teisipäev (2.06.) püsib piiripealne seis kõrg- ja madalrõhkkonna vahel. Vihma võimalus on saartel ning pärastlõunal suureneb äikesevihma võimalus mandril. Puhub mõõdukas lõuna- ja kagutuul. Lõunavoolus jõuab soe õhumass. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 20 kuni 25, meretuulega rannikul kuni 16 kraadi.

Kolmapäeval (3.06.) jõuab Norra rannikule uus madalrõhkkond ja selle aktiivsusest sõltub ka meie ilm. Jätkuvalt on küsitav, kas madalrõhkkond laieneb jõuliselt üle Skandinaavia ja Läänemere, toob intensiivse saju ühes äikesega ning lükkab südasuvise sooja meilt minema või peab kõrgrõhkkonna serv veel vastu ja palavus jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles